We leven in een onzekere toekomst. Door een te hoge werkdruk en stress geraak je het contact met je ware ‘ik’ gemakkelijk kwijt. Je voelt je stuurloos en verloren. De wereld om je heen en je toekomst lijkt kleurloos en somber.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om intenser en bewuster te leven. Ze willen de kwaliteit van hun leven verbeteren door te werken en te leven vanuit hun buikgevoel en intuïtie.

Kleuren kunnen je hierbij helpen.

Uit jarenlange wetenschappelijk onderzoeken is gebleken dat kleuren genezend kunnen werken voor talloze psychische en lichamelijke klachten.

Geef je mentaal welzijn een boost met deze 7 kleurrijke tips:

1. Visualiseer een regenboog aan kleuren

Mediteer en visualiseer met kleuren kan een hulpmiddel zijn om je beter te voelen.

Tijdens de meditatie focus je op je ademhaling en visualiseer daarbij een bepaalde kleur, dit kan rood of geel of groen of blauw of paars zijn. Deze methode brengt je geest tot rust en verlicht voornamelijk stress, hartklachten en een hoge bloeddruk.

Vind je het moeilijk een kleur te visualiseren tijdens een meditatie, dan raad ik je aan de volgende meditatie te beluisteren van Maria Henkes.

2. Maak een kleurrijke visiebord 

Maak een kleurrijke en vrolijke collage van foto’s en quotes die je uitknipt uit tijdschriften over je wensen en doelen voor de toekomst. Creëer een visiebord hoe jouw wereld eruit zal zien na een moeilijke periode. Hang deze collage aan een muur in een ruimte waar je veel bent en waar je dagelijks naar kunt kijken.

 3. Verbind je met edelstenen

Decoreer je woning met edelestenen. Edelstenen hebben een genezende en zuiverende werking.

Zoals bijvoorbeeld een violetkleurige amethiststeen verzacht je zenuwstelsel. Plaatst deze steen op je nachtkastje. Het helpt bij slapeloze nachten en bij geestelijke verwarring. Deze steen werkt ondersteunen bij hevige hoofdpijn, nachtmerries, woede en angst. Het kalmeert je gedachten en geeft je innerlijke en mentale rust.

 

 4. Verwen jezelf met bloemen

Op minder goede dagen kan het helpen jezelf te verwennen met een boeket bloemen. Kies voor een ruiker oranje bloemen. Het kleur oranje stimuleert je vrolijkheid,  optimisme, humor, creativiteit, speelsheid, levensplezier en werkt genezend bij een depressief dipje en neerslachtigheid.

En uiteraard een wandeling in de natuur kan ook wonderen doen!

 

 

5. Kleur je interieur 

Wanneer je bewust bent hoeveel invloed kleur op je geeft kun je kleur ook inzetten in je woon- en werkruimte. Ga dus niet op trends af maar op je gevoel.

Maak in je woonruimte gebruik van allerlei kleurrijke decoraties zoals, bloemen in een sierlijke vaas, kleurrijke schilderijen met je favoriete kleuren, of kussens en een mooie plaid voor je zitbank die je een veilig en warm gevoel geeft.

Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een knalrode wand in je werkruimte. Rood werkt verwarmend en maakt je assertief en vitaal.

Pas je deze tip toe, dan merk je snel hoe je leven positief zal veranderen.

 6. Meer kleur op je bord

Kleurrijke en gezonde voeding kan helpen je leven een andere wending te geven zodat je een vredig gemoedstoestand kunt bereiken.

Wellicht voelt je zich regelmatig aangetrokken tot voedsel van een specifieke kleur. Heb je behoefte aan stimulans, dan kan rode producten je veel energie geven, ik denk aan aardbeien, frambozen, tomaten, rode paprika, radijzen enz. 

Heb je meer nood aan kalmerende of meer evenwichtige energie? Dan kies je waarschijnlijk intuïtief voor blauwe en groene levensmiddelen zoals avocado, spinazie,  broccoli, druiven, olijven, aubergines, bosbessen enz.

Door bewust te kiezen voor variatie met meer kleur op je bord merk je snel het verschil.

 

 7.  Draag kleurrijke kledij

De juiste kleurkeuze van je kledij kan absoluut helpen om het maximum uit elke dag te halen.

Wees alert en kies een kleur die je vrolijk en gelukkig maakt. Dit kan een fel kleur zijn zoals geel, koraalrood, magenta, grasgroen, hemelsblauw of violet.

Heb je twijfels of felle kleuren je flatteren?

Ik mijn boek Kleur je leiderschap’ krijg je een stappenplan, voorbeelden en tips welke kleuren er voor zorgen dat jij optimaal in je kracht staat aangepast aan de situatie en omgeving.

 

Hou je liever van een persoonlijke begeleiding, maak dan een afspraak met de volgende link.