Januari is de maand van goede voornemens. Na de vele etentjes tijdens de feestdagen staat ‘gezonder eten’ wellicht ook op je lijstje van goede voornemens voor 2022.

Je hoeft niet op dieet om een gezonde levensstijl na te streven. Ook bij burn-out en langdurige ziekte kan gezonde en kleurrijke voeding wonderen doen!

Meer kleur op je bord is een goed begin.

Meer kleur op je bord

Kies je bewust voor gezonde voeding? Gezonde en kleurrijke voeding biedt heel wat voordelen.

De voedingsdeskundigen zijn er over eens, kleurrijke voeding is gezond voor lichaam en geest. Ook je ogen en je smaakpupillen hebben er baat bij.

Bescherm je hart

Hoe meer kleur op je bord hoe meer voedingsstoffen je opneemt. Wellicht denk je meteen aan rode groenten en fruit zoals aardbeien, frambozen, tomaten, rode biet, rode paprika, radijzen enz. 

Rode groenten en fruit geven je veel energie, ze beschermen je cellen, zijn rijk aan antioxidanten, ze houden niet alleen ontstekingen tegen maar bieden ook bescherming tegen hart- en vaatziekten.

 

Versterk je immuunsysteem

Heb je nood aan meer kalmerende of evenwichtige energie? Waarschijnlijk kies je dan intuïtief voor blauwe en groene groenten en fruit zoals bosbessen, aubergines, olijven, druiven, kiwi’s, avocado, spinazie, broccoli, enz.

Groene groenten en fruit bevatten veel vezels, vitaminen en mineralen. Uit onderzoek is gebleken dat de groene stof (chlorofyl) in groene groenten niet alleen zorgt voor een goede darmwerking maar ook voor het versterken van je immuunsysteem.

 

Verander je eetgewoonten

Je immuunsysteem op een natuurlijke wijze versterken kan door gezonde, gevarieerde en verse voeding.

Wist je dat 80% van je weerstand in de darmen wordt opgebouwd? En dat vitaminen ook in de darmen worden aangemaakt?

Dit en nog veel meer over gezonde en blije darmen raad ik je de “voedings- en darmcoach” Monique Beck aan. Zij kan je helpen met het veranderen van je eetgewoonten en je levensstijl zonder te diëten.

“ResetPlus – De nieuwe start van een lichter en kleurrijker leven” 

De Kracht van Kleuren

Wil je meer info over ‘de kracht van kleur’ in je voeding, kleur in je interieur, kleur in je kledij, Kleur voor je sales en voor je marketing?

Lees hierover meer in mijn boek ‘Kleur je leiderschap, begin bij jezelf’!