Voor meer online zichtbaarheid is presenteren voor de camera een meerwaarde. Heel wat ondernemers maken hiervan gebruik op sociale media.

Je boodschap krachtig overbrengen voor de camera is belangrijk. Dit kan een webinar zijn, een presentatie die je opneemt op beeld, of gewoon via een vlog.

Met de volgende tips geef je een geslaagde camerapresentatie:

5 tips om geslaagd te presenteren voor de camera

1. Geef je presentatie bij voorkeur staand.

     Bij een rechtstaande camera presentatie hou je hierbij je benen iets uit elkaar en evenwijdig met je schouders. Buig je knieën licht en zet je voeten stevig op de grond. Je armen houdt je open en visualiseer dat je een bal vasthoudt.  Een vlotte beweeglijkheid met je armen oogt mooier. Overdrijf hierin niet, want te veel handbewegingen voor de camera kan jouw publiek achter het scherm snel irriteren.

2. Laat een open en ontspannen lichaamshouding zien.

     Een open en ontspannen lichaamshouding drukt betrokkenheid uit. En vergeet niet regelmatig te glimlachten. Met een oprechte glimlach maak je endorfine aan en dit zorgt ervoor dat je relaxt bent tijdens je presentatie.

3. Kijk recht in de camera en houd oogcontact met je publiek.

     Met oogcontact laat je zien hoe enthousiast je bent.

4. Vermijd achtergrond geluiden.

      Probeer geluiden op de achtergrond te vermijden zoals, een radio die afspeelt, een blaffende hond of spelende kinderen. Deze stoorzenders zorgen ervoor dat je snel afgeleid bent en je focus verliest.

5. Een goede voorbereiding versterkt je zelfvertrouwen.

   Maak vooraf een korte tekst op en breng je boodschap op een natuurlijke manier over. Beeld je in bij het vloggen, bij het geven van een webinar of bij het presenteren voor de camera in het algemeen dat je tegen een vriend of vriendin praat. 

Spreek je voor de camera tijdens een studio-opname?

Dan is niet alleen je lichaamshouding en mimiek belangrijk, maar vraagt ook je kledij en de decorkleuren de nodige aandacht.

Kleur- en stylingtips voor het krachtig overbrengen van je boodschap met camera, ontdek je in mijn online training ‘Communiceren met kleuren’.

 

 

Heb je interesse?